14 Червня 2021
Новини

Помер відомий український хореограф Григорій Чапкіс

Помер відомий український хореограф Григорій Чапкіс

Легендарний хореограф пішов з життя у 92 роки після тривалої хвороби.

Відомий український хореограф, суддя шоу “Танці з зірками” Григорій Чапкіс помер. Про це ТСН повідомили у близькому оточенні легендарного хореографа.

Легендарний танцівник пішов з життя у віці 92 роки.

Знаменитість тривалий час хворів. Так, у грудні 2020 року артист потрапив до лікарні із двобічною пневмонією. Зірці було важко дихати, але результати на коронавірус були негативними. Напередодні Нового року знаменитість виписали з лікарні, тоді Чапкісу стало ліпше. Втім, 6 січня танцівника знову госпіталізували. Як виявилося, він недолікував запалення легень.

Син українського хореографа Григорія Чапкіса Грег назвав причину смерті батька.

Так, за словами Грега, танцюрист пішов з життя через вік.

«Ми все ще шоковані. Помер, бо старенький. 92 роки людині, все почало відмовляти. Він тримався добре. Він старенький, це муки», – сказав Грег Чапкіс.

В останні дні поруч з Григорієм була його дочка Лілія і дружина Міла.

Григорій Чапкіс народився 1930 року в Кишиневі. Під час Другої світової війни його сім'ю евакуювали з Молдови в Казахстан. У 1944 році, під час повернення з евакуації, Чапкіси захворіли на тиф, тому змушені були зупинитися в Києві, де Григорій Чапкіс вступив до училища і став танцівником.

Під час гастролей він виступав перед лідерами багатьох держав. Також він працював хореографом у київському театрі імені Івана Франка, виступав у складі Державного ансамблю танцю УРСР під керуванням Павла Вірського та був головним танцмейстером Віденського балу. Григорій Чапкіс відкрив свою школу танців Чапкіса та був одним із постійних членів журі шоу «Танці з зірками».

Хореограф був одружений чотири рази та мав двох дітей – Григорія та Лілію. Мав нагороду Народного артиста України та орден Князя Ярослава Мудрого V ступеня.



Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: смерть, Україна
В тему