11 Березня 2021
Новини

Ахметова, Палицю та інших депутатів перевірить СБУ. Чому?

Ахметова, Палицю та інших депутатів перевірить СБУ. Чому?
СБУ перевірить обставини ратифікації «Харківських угод» 2010 року. 

Згідно з ними Україна продовжила строк перебування російського флоту в Криму. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов, - пише hromadske.

Він зазначив, що у 2008-му році РНБО ухвалило рішення, за яким протягом двох місяців Кабінет міністрів мав запропонувати законопроєкт з регуляції питання виходу Чорноморського флоту РФ у 2017 році.

«На превеликий жаль, цей законопроєкт не був розроблений і ми вважаємо, що це була "перша цеглина", яка далі почала руйнувати всю систему нашої безпеки та призвела до того, що у 2010-му році з'явились так звані "Харківські угоди"», - сказав він.

У зв'язку з цим РНБО доручило СБУ «з'ясувати обставини у який спосіб 236 депутатів голосували з цього питання». За словами Данілова, якщо служба безпеки «буде вважати за необхідне», вона має порушити провадження щодо цих людей за ст. 111 ККУ (Держзрада).

Зокрема, серед депутатів, які причетні до ратифікації «Харківських угод»: Рінат Ахметов, Ігор Палиця, Вадим Столар, Віталій Хомутинник, Микола Злочевський, Юрій Іванющенко, Василь Хмельницький, Андрій Деркач, Юлія Льовочкіна (Новикова) та інші.

«Тут дуже багато цікавих персонажів, які на сьогоднішній день продовжують перебувати в українській політиці. Більш того, дехто з них, як, наприклад, пан Литвин, на посаду ректора державного університету імені Тараса Шевченка (КНУ ім. Тараса Шевченка - ред.). Я перепрошую, але мені було б соромно дивитись в очі студентам», - сказав очільник РНБО.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сбу, ігор палиця, рінат ахметов
В тему