25 Лютого 2021
Новини

Ціни в Україні: чи дорожчатиме борщовий набір

Ціни в Україні: чи дорожчатиме борщовий набір

В Україні овочі "борщового набору" будуть дорожчати на 10-15% щомісяця. Однією з причин зростання цін на продукти буде підвищення доходів населення.

Він зазначив, що такого зростання цін, який був у січні та половині лютого, вже не буде, але підняття цін продовжиться. "Напевно, треба очікувати зростання цін щомісяця, як мінімум, ще на 2-3%, а по борщовий групі – 10-15% буде однозначно до травня і до тих пір, поки почне надходити на ринок продукція з відкритого ґрунту", – додав економіст.

Він підкреслив, що стимулюватиме зростання цін на продукти буде підвищення доходів населення. "Це буде стимулюватися тим, що у нас із вами ростуть доходи: мінімальна заробітна плата піднялася, піднялися зарплати медиків, вчителів – усі бюджетники отримали доплати, в березні у нас із вами перерахунок пенсій для пенсіонерів", – сказав Пендзин. За його словами, дорожчати продукти будуть також через ажіотажний попит перед великодніми та травневими святами.

Нагадаємо, в Україні за 2020 рік подорожчали майже всі продукти харчування. Ціна на яйця зросла приблизно на 70%, масло – на 50%, цукор – на 50-60%. Борошно подорожчало приблизно на 20%. Макарони, крупи, молочка, м'ясо додали в середньому по 10% до попередньої ціни.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: ціни, пенсії, зарплата
В тему