24 Лютого 2021
Новини

Як у Луцькому НТУ відбувається Зимовий чемпіонат України з легкоатлетичних метань

Як у Луцькому НТУ відбувається Зимовий чемпіонат України з легкоатлетичних метань

Понад 300 спортсменів з усієї України прибули до Луцька, аби взяти участь у Чемпіонаті України з легкоатлетичних метань. Особливістю цих змагань є те, що боротися за першість доводиться в умовах зими.

Про це йдеться на сайті ЛНТУ.

Захід відбувається на базі сертифікованого метального сектору у Луцькому НТУ, за участі керівництва університету та почесних гостей із Федерації легкої атлетики України.

«Ми надіємося, що на цих змаганнях наші кращі атлети покажуть достойні результати і виконають олімпійські нормативи, а усі результати будуть однозначно затверджені, адже відбувається чемпіонат на сертифікованому метальному секторі», - наголошує віцепрезидент ФЛАУ та президент федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк.

Своєю чергою, ректор Луцького НТУ Ірина Вахович зазначила, що університет нині на етапі змін і вдосконалення спортивної інфраструктури є одним із ключових завдань, яке відкриває нові можливості для розвитку спортсменів області та цілої країни.  

«Саме завдяки зусиллям  кафедри фізичної культури, спорту та здоров’я Луцького НТУ, адміністрації ЗВО та Федерації легкої атлетики України, ми сьогодні маємо змогу приймати таких поважних гостей і проводити змагання високого рівня на території нашого університету», - зауважує ректор.

Гості заходу долучилися до приємної місії та взяли участь у церемонії вручення відзнак першим призерам змагань, які завершили свої виступи.

Варто зазначити, що Зимовий чемпіонат України з легкоатлетичних метань триватиме впродовж трьох днів. За цей час спортсмени змагатимуться у метанні молота, диска та списа у різних вікових категоріях та з використанням різної ваги снаряду.

До речі, у ході офіційної частини заходу, представники ФЛАУ передали для Луцького НТУ новий спортивний інвентар на суму понад 300 тисяч гривень, що використовуватиметься під час тренувань у сертифікованому метальному секторі.

Так, вручили подарунки віцепрезидент ФЛАУ та президент федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк, а також старший тренер збірної України з легкоатлетичних метань Максим Островський.

Зазначимо, що подарунок містить у собі обладнання для занять метальними видами спорту, а саме молоти і списи.

Подякувала гостям за приємні подарунки Ірина Вахович, зазначивши, що це вагомий вклад у розвиток молоді та вдосконалення спорту в Україні.

«Луцький НТУ сьогодні на етапі змін і вони стосуються всього університету та, зокрема, модернізації і оновлення спортивного комплексу. Завдяки зусиллям  кафедри фізичної культури, спорту та здоров’я, адміністрації ЗВО, Федерації легкої атлетики України, ми сьогодні маємо змогу приймати таких гостей і проводити масштабні змагання на території нашого університету.

Більше 1 мільйона гривень було витрачено на метальний сектор і сьогодні подароване обладнання, яке його доповнює, - це нові можливості для університету, нові можливості для Луцька і я щиро вдячна тим, хто був дотичний до цього процесу», - наголошує ректор.

Чемпіонат

Фото Павла Березюка

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: ЛНТУ, луцьк, Волинь, спорт
В тему

Останні матеріали