8 Лютого 2021
Новини

Справа Вовка: голову ОАСК не змогли примусово доставити до суду

Справа Вовка: голову ОАСК не змогли примусово доставити до суду

Голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка не доставили на засідання Вищого антикорупційного суду.

Про це повідомляє hromadske.

Йому мали обрати запобіжний захід, проте його не було ні за адресою роботи, ні за місцем проживання.

За словами прокурора у справі Олега Макара, Вовка не змогли примусово привести до суду, тому що він був відсутній за всіма відомими адресами. Сторона обвинувачення клопотала про його повторний привід, після чого суд пішов до нарадчої кімнати.

«Особу було поінформовано про судове засідання, але вона без поважної причини не з'явилася до суду», - заявив прокурор.

У ОАСК кореспонденту заявили, що Вовка ще не було на роботі, хоча до цього казали, що він приходить туди щодня.

Раніше Павло Вовк назвав незаконним рішення Вищого антикорупційного суду про його примусовий привід і заявив, що не збирається виконувати «злочинні рішення».

Рішення про примусовий привід Вовка до ВАКС було ухвалено 3 лютого. О 15:00 в понеділок, 8 лютого, у Вищому антикорупційному суді почалося засідання з обрання запобіжного заходу Вовку.

Суддя з жовтня не приходить на засідання суду, а апарат ОАСК відмовляється прийняти повістку «у зв'язку з відмовою особи від її отримання».

3 листопада Павла Вовка вдруге оголосили в розшук у рамках кримінального провадження про створення злочинної організації з метою захоплення влади.

За версією слідства, Вовк і підконтрольні йому судді ухвалювали замовні рішення у власних інтересах і в інтересах політичних еліт і бізнес-кіл.

У НАБУ заявили, що голова ОАСК очолив «злочинну організацію», до складу якої входило щонайменше 12 осіб, метою якої було  «захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Вищою радою правосуддя і створенням штучних перешкод в їх роботі».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: суд, київ, кримінал, Україна
В тему