10 Липня 2020
Новини

Скандал з Саакашвілі: посла України викликали в МЗС Грузії

Скандал з Саакашвілі: посла України викликали в МЗС Грузії

Через останні заяви Михеїла Саакашвілі, в яких він називає чинну владу Грузії "нелегітимною", МЗС Грузії викликало посла України в Тбілісі Ігоря Долгова.

Як повідомляє пресслужба грузинського МЗС, грузинська сторона на зустрічі висловила стурбованість заявами Саакашвілі і назвала їх недопустимими, враховуючи, що він є офіційною особою в Україні.

У МЗС Грузії заявили, що його слова завдають шкоди відносинам двох країн, і висловили надію, що українська сторона дасть правильну оцінку тому, що сталося.

Міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані зв'язався зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою, і той пообіцяв прояснити ситуацію з Саакашвілі.

Міхеіл Саакашвілі назвав уряд Грузії «нелегітимним» і заявив, що «ні на секунду» не визнає законність ситуації в країні. У відповідь голова комітету з оборони і безпеки парламенту Грузії Іраклій Сесіашвілі сказав, що висловлювання Саакашвілі не залишаться без відповіді, і за це відповідатиме Україна.

У кінці квітня президент Володимир Зеленський запропонував Саакашвілі посаду віце-прем'єр-міністра з питань реформ.

Зрештою 7 травня Зеленський призначив його главою Виконавчого комітету реформ. Таке рішення викликало різке невдоволення в Грузії, де відкрито кримінальну справу щодо Саакашвілі.

У зв'язку з цим офіційний Тбілісі відкликав свого посла з Києва для консультацій.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: міхеїл саакашвілі, грузія, Україна
В тему

Останні матеріали