25 Червня 2020
Новини

Росія через Крим може знову напасти на Україну, — екскомандувач силами США в Європі

Росія через Крим може знову напасти на Україну, — екскомандувач силами США в Європі

На початку осені Росія може вторгнутися на Південь України, а саме у Херсонщину. Військові можуть захопити греблю на півночі області, аби "дозволити воді повернутися в Крим".

Про це в ефірі каналу "ДОМ" розповів екскомандувач силами США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес. —

Адже у вересні Росія планує провести масштабні навчання "Кавказ 2020". 

Він наголосив, що це дозволить країні-агресору сконцентрувати величезну кількість військ поруч з Чорним морем і Україною. Водночас посіпаки Кремля все активніше говорять про нестачу води в анексованому Криму – і на те є дві причини.

По-перше, Україна заблокувала воду, яка надходить з Дніпра по Північно-Кримському каналу на півострів. На думку Ходжеса, це було правильним рішенням. До того ж, зараз Крим страждає через значну посуху.

За його словами, Крим є дуже важливим для Кремля. Зокрема через те, що саме звідти російські кораблі незаконно відправляються у Сирію та Лівію, аби підтримувати там злочинні режими.

Сподіваюся, що помиляюсь, але у мене є бачення, що під час навчань росіяни оголосять гуманітарну кризу в Криму через воду. А потім скажуть, що просто не мали вибору, – зазначив Ходжес.

Й підкреслив, що це було б досить типовою поведінкою Росії, зважаючи на її дії в минулому. Крім цього, генерал запевнив, що покладати вину за проблеми з водопостачанням кримчани мають саме на Володимира Путіна та його команду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: крим, росія, напад, Україна
В тему

Останні матеріали