25 Травня 2020
Новини

У Луцьку реставрують історичні локації: що зробили

У Луцьку реставрують історичні локації: що зробили

У Луцьку триває реалізація проєкту «Нове життя старого міста...», в рамках якого реставрують цінні історичні локації.

Про це на сторінці в Facebook написав перший заступник міського голови Григорій Недопад.

За його словами, зараз тривають роботи в підземеллях.

"Нещодавно виявили підземні кімнати, про які немає жодних історичних даних. Що приховано в цих кімнатах – ще тільки належить з’ясувати. Окрім підземель, реставрується вежа князів Чарторийських, оборонна стіна й підвали. У відновлених пам'ятках для відвідувачів буде створено велику кількість захоплюючих локацій, серед яких — експозиція лицарства та середньовічних часів, створення воскової фігури монаха та голограми привида", йдеться у повідомленні.

Григорій Недопад додав, що за допомогою сучасних технологій туристи зможуть побачити, як комплекс пам’яток виглядав у минулому.

"Вже зараз, на стадії реконструкції, відвідування підземель справляє неабияке враження. А після відкриття нового історичного комплексу уся його територія дивуватиме відвідувачів і стане однією із найважливіших історичних принад нашого міста.

Реалізація настільки масштабного проєкту стала можливою завдяки залученню європейських грантових коштів у сумі 1 034 млн євро в рамках проєкту «Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Любліна та Луцька», який впроваджується в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 CBC Programme Poland-Belarus-Ukraine", - зазначив посадовець.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, історія
В тему