1 Травня 2020
Новини

У Росії за добу кількість заражених коронавірусом збільшилася майже на 8 тисяч

У Росії за добу кількість заражених коронавірусом збільшилася майже на 8 тисяч

У Росії станом на30 квітня кількість хворих на коронавірус збільшилася на 7933 випадки і становить 114 тисяч осіб.

Мер Москви Сергій Собянін уже визнав, що побоюється перевантаження системи охорони здоров'я, передає Daily Mail. За добу тільки в Москві зафіксували 3561 нових випадків. Для цього в російській столиці готуються обладнати торговельні центри та спортивні комплекси під лікарні.

"Я просто прошу всіх не займатися самолікуванням, тому що дві третини наших смертей сьогодні – це люди, які займалися самолікуванням і довели себе до важкого стану, а потім потрапили в реанімацію", – говорив Собянін.

При цьому мер Москви попередив росіян про майбутнє "важке випробування" і сказав, що столиця ще не досягла свого піку.

Кількість заражених в РФ і світі

Також видання повідомляє, що COVID-19 заразився заступник керівника Центру підготовки космонавтів імені Юрія Гагаріна в Зоряному містечку Андрій Волошин. Чиновник несе пряму відповідальність за всіх російських космонавтів і американських астронавтів, які подорожують на Міжнародну космічну станцію.

Відзначається, що вірус поширився по Зоряному містечку і серед співробітників "Роскосмосу". Через спалах хвороби до 12 травня було припинено підготовка космонавтів до польоту.

Додамо, що на тлі розвитку коронавірусної кризи в Росії стали встановлювати рефрижератори для зберігання тіл. Один такий з'явився біля міської лікарні №2 в Санкт-Петербурзі. Ще вісім подібних мобільних моргів були виявлені по всій країні.

Рефрижератор для тіл

Відзначимо, що напередодні російський прем'єр-міністр Михайло Міштушін визнав, що заразився COVID-19.

Мішустін розповів, що буде дотримуватися самоізоляції, проте продовжить "активно працювати" і "перебувати на зв'язку" з іншими міністрами". Глава уряду РФ вже запропонував на посаду в.о. прем'єра першого віце-прем'єра Андрія Білоусова. Президент РФ Путін погодився і підписав відповідний указ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: росія, коронавірус
В тему