10 Квітня 2020
Новини

Ні магазини, ні аптеки, ні АЗС на вихідні в Луцьку не зачинятимуть, - Ігор Поліщук

Ні магазини, ні аптеки, ні АЗС на вихідні в Луцьку не зачинятимуть, - Ігор Поліщук

Луцьк став одним з перших міст, де прийняли найбільш жорсткі, але й найбільш ефективні обмежувальні заходи щодо карантину, включно з повною зупинкою громадського транспорту.

Про це на сторінці в Facebook повідомив радник міського голови Ігор Поліщук.

"Однак на засіданні комісії ТЕБ та НС при Волинській ОДА прийнято не зовсім зрозуміле рішення про особливий режим пересування, згідно з яким з 13.00 суботи до 06.00 год. понеділка волинян просять не виходити з дому та придбати необхідні продукти та ліки заздалегідь. Зовсім незрозумілим є те, як це рішення має реалізовуватися, хто буде контролювати його виконання, має воно обов'язковий чи рекомендаційний характер, яка відповідальність наступає за його порушення та інші деталі", - йдеться у повідомленні.

За словами Ігоря Поліщука, це спричинило неправдиві чутки про закриття усіх магазинів та АЗС в місті, панічні настрої серед лучан та черги в магазинах й аптеках.

"Вважаю, що рішення про прийняття обмежувальних заходів необхідно приймати виважено та обережно, детально проаналізувавши стан справ, в повній мірі усвідомлюючи його наслідки та можливість реального контролю за його виконанням. Також вважаю, що після прийняття рішення необхідно детально роз'яснити механізм його реалізації та інші обставини з метою уникнення паніки та поширення чуток. Додатково ще раз повідомляю, що ні магазини, ні аптеки, ні АЗС на вихідні зачинятися не будуть", - додає радник мера.

Також лучан закликають залишатися вдома та без зайвої потреби не покидати свої помешкання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, коронавірус, карантин, Волинь, Надзвичайні події
В тему