31 Березня 2020
Новини

Евакуйовані українці втекли з примусового карантину

Евакуйовані українці втекли з примусового карантину

Карантин в Україні через коронавірус продовжили по 24 квітня, однак літаки з евакуйованими громадянами продовжують прибувати з інших країн.

Влада ухвалила рішення про обсервацію в обов'язковому порядку багатьох тисяч співвітчизників після повернення з-за кордону, а хворих COVID-19 мають намір утримувати в готелях, - пише РБК Україна.

Днями під Києвом у "Борисполі" прибули рейси з українцями, яких забрали з Балі. Після цього співвітчизників направили на обсервацію в столичні готелі "Козацький" та "Пуща Конгрес", але частина громадян відмовлялися покидати літаки, влаштували бунти через умови в готелях та цін на їжу, і деякі оголосили голодування.

У центрі Києві поліція посилила охорону готелю "Козацький", куди розмістили близько 100 українців, які повернулися, щоб ніхто з евакуйованих не зміг втекти.

Втім, кілька людей таки змогли "вирватися" з готелю, а скільки саме - наразі невідомо. 

Після інциденту правоохоронці разом із прикордонники почали уточнювати списки, щоб точно визначити кількість втікачів.

Раніше в управлінні комунікації Національної поліції України розповіли, що пізно ввечері з готелю "Козацький" був госпіталізований чоловік 1990 року народження, який разом з іншими пасажирами авіарейсу з Дохи був поміщений на обсервацію - у жителя Київської області погіршилося самопочуття та піднялася температура.

На місце викликали лікарів, які прийняли рішення про госпіталізацію пасажира - у лікарні йому зробили тест для визначення захворювання коронавірус, і в разі позитивного результату буде прийматися рішення про обстеження всіх осіб, з якими контактував чоловік.

Також сьогодні стало відомо, що місце обсервація в готелі "Пуща Конгрес" також залишили раніше евакуйовані з Катару українці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: українці, карантин
В тему

Останні матеріали