17 Березня 2020
Новини

51 тисяча штрафу або 8 років ув’язнення: що загрожує українцям, які залишать місце обсервації

51 тисяча штрафу або 8 років ув’язнення: що загрожує українцям, які залишать місце обсервації
Українців притягуватимуть до відповідальності за порушення умов обсервації та інфікування інших людей коронавірусом.

Відповідні норми прописані у законопроєкті про запобігання поширення коронавірусу, який 17 березня ухвалила Верховна Рада, - пише Громадське.

Для людей, які можуть бути інфіковані коронавірусом, передбачена адміністративна відповідальність за самовільне залишення місця обсервації (карантину). За це передбачено штраф від 17 тисяч до 34 тисяч гривень, а для посадових осіб — від 34 тисяч до 170 тисяч гривень. Раніше в МВС уточнювали, що йдеться порушення умов обсервації для людей з підозрою на коронавірус.

Якщо такі дії (порушення умов обсервації) призвели до зараження інших людей, то законопроєкт передбачає кримінальну відповідальність у вигляді штрафу від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-51 тисячі гривень) або тюремне обмеження волі чи ув’язнення до 3 років. Якщо ці дії привели до загибелі людей, то покарання буде від 5 до 8 років ув’язнення.

Водночас Верховна Рада ухвалила закон, яким забороняється притягнення до адміністративної відповідальності іноземців та осіб без громадянства, які не змогли виїхати за межі України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, коронавірус, карантин, штрафи, тюрма
В тему