22 Лютого 2020
Новини

На Волині затримали начальника відділу поліції за 3 тисячі доларів хабара

На Волині затримали начальника відділу поліції за 3 тисячі доларів хабара

На Волині начальник відділу Головного управління Національної поліції у Волинській області одержав 3 000 доларів хабаря за іномарку.

За версією слідства, правоохоронець отримав 3 тисячі доларів США хабара за закриття кримінального провадження за фактом незаконного заволодіння громадянином транспортним засобом марки «Volkswagen Passat», - повідомляє прес-служба прокуратури області.

Як стало відомо, громадянин придбав цю автівку законно, однак, продавець магазину заявив, що він її викрав.

Таким чином гроші за закриття провадження посадовець поліції вимагав у невинної особи, це обурило чоловіка і він звернувся із відповідною заявою.

Наразі дії поліцейського кваліфікували за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане із вимаганням). Прокурори готують повідомлення про підозру, а також клопотання до суду про обрання правоохоронцю міри запобіжного заходу. Клопотатимуть і про відсторонення його від посади.

Відповідно до санкції ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України передбачається покарання від 5 до 10 років позбавлення волі з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, а також конфіскацією майна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, поліція, Корупція, хабар
В тему