5 Лютого 2020
Новини

Осколки діставали з очей, легенів і мозку – на Вінниччині влаштували вибух у машині

Осколки діставали з очей, легенів і мозку – на Вінниччині влаштували вибух у машині

У селі Леляки Жмеринського району Вінницької області стався вибух гранати, що спричинило тяжкі поранення кількох людей.

За попередніми даними, невідомі попросили водія легкового автомобіля підвезти їх до підприємства, яке займається вантажними перевезеннями. І там активували гранату. Зараз троє осіб перебувають у критичному стані. Одному відірвало руку, ще у двох поранених лікарі діставали осколки з очей, легенів і голови, пише Сьогодні.

Ввечері до підприємства під'їхав червоний мерседес з польськими номерами. У машині було четверо. Поки один вийшов подивитися, в які ворота заїхати – в авто вибухнула граната.

Цей момент зафіксували камери спостереження.

Рвонуло так, що в машині вилетіли вікна. У салоні все посічене осколками, навколо – калюжі крові, в задніх дверях виявлена чека від гранати. Водія і двох пасажирів відвезли в найближчу лікарню.

Їх привезли у важкому стані. Понад дві години хірурги боролися за життя водія і пасажирів. З легенів, голови і очей потерпілих дістали десятки осколків.

"Осколкові ушкодження м'яких тканин, рук, ніг. Також – пошкодження кишечника осколками, ще була операція – трепанація черепа, видалення осколків з головного мозку", – розповіла завідуюча відділення реанімації та інтенсивної терапії Жмеринської районної лікарні Ірина Клокотська.

Під реанімацією плакала мати водія "Мерседесу".

Євдокія Горєлова каже, що Іван, так звуть її сина, іноді підробляв таксистом. Виїхав на виклик. Зараз Євдокія молиться, щоб син вижив.

"У нього вирвано ребро, в легких осколки. Ми не знаємо, як на Вінницю заберуть, витягнуть ті осколки чи ні зараз, не знаємо нічого. Він страшненький такий, у нього все болить, каже", – плаче мама водія Євдокія Горєлова.

Поліція почала кримінальне провадження за двома статтями: замах на умисне вбивство та незаконне поводження зі зброєю. Але версій не озвучують і категорично відмовляються коментувати ситуацію.

Зате власник підприємства, у якого вибухнула машина, має свої припущення.

"Нам ці люди невідомі, але я думаю, що ні з хорошим, скажімо так, наміром вони до нас їхали", – говорить власник підприємства вантажних перевезень Сергій Бобошко.

Сергій Бобошко запевняє, що раніше йому ніхто не погрожував. Але чому чоловіки приїхали на підприємство, не знає. Але поки чекали поліцейських і швидку, Сергій Бобошко встиг поговорити з тим, хто вийшов з машини до вибуху. Його, до речі, не зачепило – відбувся переляком.

"Він сказав, що ми їхали сюди, мовляв, поспілкуватися. З якою метою, про що – невідомо. А я його питаю: "про що спілкуватися? " Він каже: "Ну, у нас було дві гранати, розмова була б в нашу користь". Граната була, як пояснили фахівці, вже зі знятою чекою. тобто була готова для вибуху", – розповідає власник підприємства вантажних перевезень Сергій Бобошко.

Вцілілий пасажир автомобіля в СІЗО. Інших допитати слідчі не можуть – поранення занадто важкі. Тому поки чекають, коли стан постраждалих покращиться.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вінниця, вибух
В тему