17 Грудня 2019
Новини

У Луцьку хочуть купити 30 нових тролейбусів

У Луцьку хочуть купити 30 нових тролейбусів
Джерело фото - konkurent.in.ua

Міська влада Луцька має намір купити в 2020 році 30 нових тролейбусів.

17 грудня на розгляд громадськості представили проєкт бюджету Луцької міської територіальної громади-2020. У головний фінансовий документ міста заклали кредитні кошти на придбання 30 нових тролейбусів. Процедура закупівлі тролейбусів поступово наближається до завершення. Для нашого міста цей проєкт має величезне значення, його реалізація у найближчому майбутньому значно поліпшить рівень та якість надання послуг у сфері громадського транспорту, пише в Facebook перший заступник міського голови Григорій Недопад.

Передбачено кошти і на будівництво світломузичного фонтану в центрі міста. Уже багато років тому назріла необхідність позбутися «корита» в самісінькому центрі Луцька, тож цю проблему нарешті також буде вирішено, - каже посадовець.

З-поміж іншого, бюджет на наступний рік передбачає збільшення видатків, передбачених на благоустрій міста та ремонт автодоріг. На роботи з будівництва, капітального ремонту та реконструкції на наступний рік передбачено 86,8 млн грн, а на прибудинкові території спрямують 39 млн грн.

Утричі передбачено зростання видатків у сфері екології, зокрема, заплановано розчищення русла річок, дослідження джерел в районі всохлого озера, що у селі Прилуцьке, яке нині є частиною Луцької міської територіальної громади. Передбачається проведення робіт по очищенню річки Стир, невеликих річок та ряд інших екологічних заходів.

Видатки на соціальний захист населення теж значно зростуть, а бюджет 2020 року має значну соціальну направленість. Підтримка учасників бойових дій, малозабезпечених та людей з інвалідністю потребує особливої уваги, на що спрямовані програми соціального захисту населення міста на 2016-2020 роки (66,5 млн грн).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, економіка, бюджет
В тему