27 Листопада 2019
Новини

В Україні борг за лікарняними – понад мільярд гривень

В Україні борг за лікарняними – понад мільярд гривень

Виплат не здійснюють, бо заплановані на 2019 рік стабілізаційні кошти Фонду закінчились.

Стабілізаційні кошти Фонду соцстрахування закінчились, заборгованість з оплати листків тимчасової непрацездатності для працівників складає понад 1 мільярд гривень, повідомляє Телеканал новин 24.

Уповноважена з прав людина Людмила Денісова звернулася до уряду та закликала погасити заборгованості.

Закликаю голову правління Фонду соціального страхування Володимира Саєнка та Міністра соціальної політики України Юлію Соколовську негайно внести зміни до бюджету Фонду, – заявила Денісова.

Заборгованість з оплати листків тимчасової непрацездатності для працівників складає вже понад 1 млрд. грн. Виплати не здійснюються через те, що заплановані на поточний рік стабілізаційні кошти Фонду закінчились.

Відтак, уповноважена з прав людини зазначила, що необхідно терміново провести засідання правління Фонду, на якому розглянути й схвалити проєкт внесення змін до бюджету Фонду.

Схвалений проєкт подати до Міністерства соціальної політики України для внесення на затвердження Кабінетом Міністрів України.

Крім того, омбудсменка звернулася до прем'єр-міністра України Олексія Гончарука, з проханням невідкладно вжити заходів щодо стабілізації фінансового стану Фонду соціального страхування України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: суспільство, Україна
В тему