16 Жовтня 2019
Новини

Алкоголь і дієта: що можна вживати

Алкоголь і дієта: що можна вживати

Закінчилося літо, але не бажання мати струнку фігуру. Тож нітрохи не дивно, що багато хто продовжує дотримуватися різноманітних дієт.

Про це повідомляє телеканал Україна.

У декого може виникнути запитання: який алкоголь можна вживати під час дієти й чи можна взагалі пити щось, у складі чого є етиловий спирт? Дізнаймося разом.

Вживати чи не вживати алкоголь – залежить від типу дієти

Насамперед слід одразу вияснити таке: ви дотримуєтесь дієти за станом здоров’я чи лише задля схуднення. Адже в першому випадку алкоголь категорично заборонений, а в другому – можливі послаблення. Проте важливо зрозуміти, що навіть під час дієти для схуднення вживати алкогольні напої зовсім не бажано. Але всі ми на дієті не тиждень і не два, то що ж робити, коли приходять різноманітні свята? Саме для таких випадків краще розібратися: який із алкогольних напоїв найменш калорійний.

Попри плітки про «пивний живіт», саме пиво – найменш калорійний алкоголь

Насправді під час дієти можна вживати будь-який алкоголь, але не більше чарки чи келиха. Та все ж найменш калорійним є світле пиво: у 100 мл – 45 кілокалорій. Слід мати на увазі, що в ресторанах і барах можуть запропонувати не менше 330 мл світлого пива, тому краще обрати інший алкогольний напій, який, правда, трохи калорійніший. Це сухе вино: у 100 мл – 70 кілокалорій. Наступними алкогольними напоями в рейтингу низькокалорійності вважають ігристе сухе вино (у 100 мл – 90 кілокалорій), напівсолодке вино (у 100 мл – 90 кілокалорій) та напівсолодке ігристе вино (у 100 мл – 120 кілокалорій).

Алкоголь може збити з пантелику – не піддавайтесь

Потрібно пам’ятати про те, що алкогольні напої спричиняють зневоднення організму, що можна легко переплутати з голодом. Що більше ви п’єте алкоголю, то більше хочеться їсти. Краще пити якомога більше води – й відчуття голоду на деякий час зникне.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дієти, алкоголь, цікаво знати
В тему