2 Жовтня 2019
Новини

Через що буча зчинилася: опублікували текст «формули Штайнмаєра» (фото)

Через що буча зчинилася: опублікували текст «формули Штайнмаєра» (фото)

Оприлюднили документ, під яким у Мінську поставив підпис Кучма і через який націоналісти грозять Зеленському «імпічментом».

У документі за «формулою Штайнмаєра», який підписали 1 жовтня цього року в Мінську, немає підписів усіх учасників. Про це пише «Апостроф» із посиланням на допис головного редактора радіо «Новое время» Валерія Калниша на своїй сторінці у Facebook.

В ОБСЄ уточнили, що текст «формули Штайнмаєра» підтвердили листами, а не єдиним документом.

«Те, що було підписано 1 жовтня 2019 року в Мінську. «Формула Штайнмаєра». Точно такі ж копії підписали Мартін Сайдік (спецпредставник ОБСЄ. – Ред.), Б. Гризлов, Н. Ніконорова (від «окремих районів Донецької області») і В. Дейнего (від «окремих районів Луганської області»). Один в один (без шапки і 1 абзацу) те, що раніше виклав у себе Роман Безсмертний», – написав Калниш.

Також він нагадав слова глави МЗС РФ Сергія Лаврова в середині вересня, коли планувалося підписання єдиного документа: «Були сумніви перед зустріччю Контактної групи, що, можливо, проблема кількості підписантів стала причиною того, що це зірвалося. Але Леонід Кучма заявив, що він узагалі не хоче цього підписувати, інакше у Києві буде черговий Майдан».

Сайдік уточнив, що під кожним листом стоять підписи авторів.

На уточнювальне запитання, чи не стоять підписи всіх учасників контактної групи під єдиним текстом, Сайдік підкреслив, що «підписи стоять під окремими листами».

За даними «Інтерфакс-Україна», міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас привітав узгодження в Мінську тексту так званої «формули Штайнмаєра» і досягнення інших домовленостей по Донбасу, повідомила прес-служба МЗС ФРН.

«Я радий, що конструктивна атмосфера в Тристоронній контактній групі в Мінську призвела до настільки очікуваного прогресу сьогодні. Це відкриває двері саміту № 4 та інших етапів реалізації мінських угод», – заявив Маас.

Він назвав узгодження»формули Штайнмаєра» Тристоронньою контактною групою (ТКГ) прогресом, який, на його думку, призведе до втілення інших етапів Мінських угод. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: мінські угоди
В тему