7 Вересня 2019
Новини

Хто на День міста Луцька став «Почесним громадянином»

Хто на День міста Луцька став «Почесним громадянином»

У Луцьку 7 вересня 2019, під час урочистої академії з нагоди Дня міста, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт вручив відзнаку «Почесний громадянин міста Луцька» одному із найвідоміших у Луцьку співаків -  народному артисту України Чепелюку Василю Адамовичу.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

 

Минулого року під час урочистої академії серед інших Героїв, які віддали свої життя в ім’я миру і справедливості, звання «Почесний громадянин міста Луцька» було присвоєно лучанину Максиму Гринчишину. Тоді сім‘я загиблого Максима не мала змоги приїхати та отримати відзнаку. Тож її вручили сьогодні.

За вірність військовій присязі, особисту мужність, самовідданість та героїзм, виявлені під час виконання бойових завдань в зоні проведення антитерористичної операції на Сході України, а також вагомий особистий внесок у забезпечення суверенітету і територіальної цілісності України присвоєно звання «Почесний громадянин міста Луцька» молодшому лейтенанту, командиру зенітно-ракетного взводу 1-го механізованого батальйону 72-ї окремої механізованої бригади Гринчишину Максиму Ігоровичу (посмертно)

Гринчишин Максим народився 12 травня 1979 року у м. Луцьку, закінчив навчально-виховний комплекс №9 м. Луцька, Луцький національний технічний університет.

Працював в різних установах, сприяючи благоустрою нашого міста. Останне місце роботи - фірма «Євродек». У серпні 2014 року пішов захищати Батьківщину.

Загинув 19 лютого 2017 року у промзоні міста Авдіївка від кулі снайпера.

Похований на Алеї почесних поховань в селі Гаразджа Луцького району.

Указом Президента України нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

У вересні 2017 року у Луцьку встановлено та освячено пам'ятну дошку Максиму Гринчишину.

За вірність військовій присязі, особисту мужність, самовідданість та героїзм, виявлені під час виконання бойових завдань в зоні проведення антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил на Сході України, а також вагомий особистий внесок у забезпечення суверенітету і територіальної цілісності України рішенням Луцької міської ради присвоєно від 21 серпня 2019 звання «Почесний громадянин міста Луцька» загиблим (померлим) учасникам антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил на Сході України:

солдату 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар» Грибкову Сергію Миколайовичу; (посмертно).

Сергій Грибков народився у Луцьку. Закінчив Луцьку середню школу № 7.

Здобув вищу освіту у Волинському національному університеті імені Лесі Українки.

Працював на різних посадах у прокуратурі міста Луцька та обласному апараті прокуратури Волині.

У липні 2014 року взяв відпустку і добровольцем пішов на фронт.

5 вересня 2014-го зник безвісти під час бою з російськими диверсантами, які напали на бійців батальйону із засідки поблизу села Весела Гора Луганської області. Був похований під Старобільськом, на військовому кладовищі у селі Чмирівка, як невідомий солдат. 2016 року упізнаний за експертизою ДНК. Перепохований на Алеї почесних поховань Луцького міського кладовища у селі Гаразджа. Указом Президента України нагороджений орденом За мужність ІІІ ступеня (посмертно).

А також нагороджений нагрудним знаком «За оборону Луганського аеропорту» (посмертно).

Звання «Почесний громадянин міста Луцька» присвоєно учаснику антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил на Сході України: старшому лейтенанту, командиру гірсько-штурмової роти 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону (в/ч А1778, м.Ужгород) 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади Ольховському Георгію Сергійовичу (посмертно).

Георгій Ольховський народився в Криму. Останні роки свого життя мешкав з сім’єю у Луцьку.

З 2014 брав участь в антитерористичній операції на Сході України, пройшов бої за Дебальцеве, боронив Станицю Луганську та позицію Шахта «Бутівка» біля Донецька. Загинув від кулі снайпера 23 серпня 2018 року під час ворожого обстрілу поблизу села Старогнатівка Волноваського району.

Похований на міському кладовищі Луцька в селі Гаразджа на Алеї почесних поховань.

Указом Президента України нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

 Звання «Почесний громадянин міста Луцька» присвоєно учаснику антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил на Сході України: старшому солдату Єлістратову Андрію Юрійовичу (посмертно)

Андрій Єлістратов народився в Прибалтиці, але жив і навчався у Луцьку.

Після закінчення коледжу служив контрактником у 30-й окремій механізованій бригаді. З початком війни на Сході у 2014 році під час першої хвилі мобілізації пішов захищати країну. Був розвідником.

Смерть наздогнала Героя у серпні 2018 року під містом Золоте, Луганської області.

Похований в селі Гаразджа на Алеї почесних поховань.

Указом Президента України нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Усіх полеглих за волю України та загиблих земляків вшанували хвилиною мовчання.

Завдяки їм, цим відважним, самовідданим Героям, їхньому патріотизму та незламності, їхньому прагненню змін - змін на краще - їхній жертовній готовності боронити свою Батьківщину, - наша країна, як і наше місто, рухається вперед, утверджується і розквітає, попри все!!!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, день міста, луцька міська рада, ато
В тему