23 Серпня 2019
Новини

Сепаратиські рейдери «бомблять» американського інвестора на Закарпатті

Сепаратиські рейдери «бомблять» американського інвестора на Закарпатті

Рейдери під прикриттям Господарського суду Закарпатської області та Верховного Суду України намагаються захопити Мужіївське поліметалічні родовища на Закарпатті, інвестором якого є американська компанія.

Про це йдеться в розслідуванні телеканалу «Еспрессо».

Журналісти з'ясували, що після того, як американський інвестор - компанія Avellana Gold - побудував на Мужіївському родовищі в Закарпатській області сучасне підприємство, його знову почала атакувати фірма Gofer Mining PLC. Власники фірми-рейдера приписують собі відношення до відомого банку Barclays і британської королівської сім'ї.

Однак голова Британсько-української торгової палати Бейт Томс спростував цю інформацію і заявив, що «не існує жодного доказу: лист, свідоцтво банкіра Barclays, будь-якого члена королівської сім'ї», причетних до Gofer Mining PLC і запевнив, що це обман.

Журналісти з'ясували, що реальними засновниками рейдерської фірми Gofer Mining PLC є одіозні особистості. Це Олександр Маштепа, який раніше брав участь у рейдерській атаці столичного універмагу «Україна», депортований з Польщі з-за загрози національній безпеці представник російських спецслужб Сергій Гаврилов, який змінив прізвище на Колпиди і прихильник сепаратистів Донбасу Дмитро Зайцев, внесений в базу центру «Миротворець».

Позови, внесені цими особами в Господарський суд Закарпатської області, в їх користь задовольняє суддя Оксана Ремецьки, - йдеться в сюжеті.

Американський інвестор звернувся до всіх, хто робить спроби захоплення підприємства: «Вам не сховатися. Ми вас ідентифікуємо і викриємо ваші дії у будь-якому куточку світу».

Генеральний директор компанії Avellana Gold Брайан Сэвэдж заявив, що корумповані судді і рейдери в змові і працюють проти його компанії. Сэвэдж назвав Gofer mining «досвідченою групою злочинців», які мають на меті нашкодити Avellana Gold.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, НП, сепаратисти, рейдерське захоплення, інвестиції, сша, україна
В тему