15 Серпня 2019
Новини

Бойовики збили безпілотник місії ОБСЄ

Бойовики збили безпілотник місії ОБСЄ

У результаті обстрілу спеціальна моніторингова місія ОБСЄ втратила безпілотний літальний апарат (БПЛА) малого радіуса дії.

Бойовики відкрили вогонь по техніці спостерігачів зі стрілецької зброї на окупованій Луганщині - поблизу Обозного, повідомляють у звіті моніторингової місії ОБСЄ.

«Здійснюючи політ БПЛА СММ малого радіуса дії на північній околиці н. п. Обозне (непідконтрольний урядові) члени патруля чули 3 черги зі стрілецької зброї на відстані орієнтовно 3 км на північ. За їхньою оцінкою, вогонь вівся у напрямку БПЛА, що пролітав орієнтовно за 3 км на північ від позиції патруля. Команда місії втратила керування БПЛА та не змогла повернути його», - йдеться у звіті.

Також поблизу Гнутового та Талаківки бойовики двічі обстріляли безпілотники на лінії зіткнення.

«Перебуваючи за 2 км на північ від н. п. Гнутове (підконтрольний урядові), Здійснюючи політ БПЛА СММ малого радіуса дії, члени патруля Місії чули щонайменше 12 черг та численні постріли зі стрілецької зброї орієнтовно за 3,4 км на схід. За оцінкою Місії, вогонь вівся у напрямку БПЛА, що пролітав орієнтовно за 3,4 км на схід від місця розташування патруля (між позиціями Збройних сил України та позиціями збройних формувань). Команда СММ безпечно приземлила БПЛА та залишила цей район», - повідомили у Місії.

Окрім того, бойовики дві намагалися заглушити сигнал безпілотника, який здійснював польоти поблизу окупованого Донецька.

Ми писали, що Росія розташувала в анексованому Криму ескадрилію далеких безпілотників Форпост.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, обсє, обстріли, ато
В тему