20 Травня 2019
Новини

У під’їзді – своя бібліотека: що читають жителі Сум

У під’їзді – своя бібліотека: що читають жителі Сум

У Сумах в одній з багатоповерхівок мешканці просто у під'їзді створили бібліотеку.

А почалося все з декількох книг, які поклав на підвіконня Ярослав – пише 24 канал.

Однак, ідея так сподобалася його сусідам, що книжковий фонд дуже швидко розрісся.

На полицях у під'їзді можна знайти твори англійського письменника Чарльза Діккенса та інших класиків художньої літератури. А ще дитячі видання, підручники, довідники та романи.

Ярослав, який започаткував цю незвичну бібліотеку,  зазначив, що все почалося з однієї полиці та пари книжок.

 Згодом його сусіди підтримали ініціативу та почали приносити свої книжки з дому. Наразі бібліотека налічує аж 400 книг. Довелося навіть додавати ще стелажі на інших поверхах, бо літератури стільки, що не вміщалася на одному поверсі.

Цю бібліотеку називаються народною, адже усе тримається на чесному слові. Мешканці під'їзду беруть книги, читають і обов'язково повертають. За два роки не було жодної крадіжки. Взяти книги можна абсолютно безкоштовно. Головне – залишити про це запис у спеціальному формулярі. За порядком у незвичній бібліотеці стежать небайдужі сусіди.

«Всім людям подобається, коли чисто та гарно, пахнуть квіти. Але цього, на жаль, ніхто не робить. Потрібно починати з себе», – наголосила мешканка під'їзду Алла Сініцина.

На цьому ініціативність мешканців будинку не закінчується. вони планують встановити нові полиці з книгами аж до 5-го поверху.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, суми, бібліотеки
В тему