23 Квітня 2019
Новини

Відповідальність за теракти в Шрі-Ланці взяла на себе «Ісламська держава»

Відповідальність за теракти в Шрі-Ланці взяла на себе «Ісламська держава»

Влада острівної країни припускає, що безпосередньо підриви робили учасники двох місцевих ісламістських угруповань.

Терористична організація «Ісламська держава» узяла на себе відповідальність за серію смертоносних вибухів на Шрі-Ланці. Про це із посиланням на новинне агентство Amaq, яке належить терористам, сповіщає організація SITE, яка моні торить медіа активність ІД, передає .

Також західні видання оприлюднили відеозапис, на якому зафіксований один із імовірних виконавців терористичної атаки. На запису чоловік з великим наплічником входить у церкву Святого Себастьяна у Негомбо. Вибух саме у цій святині став найбільш смертоносним із серії терактів. У храмі загинуло не менше ніж 110 людей (загальна цифра жертв у низці атак – 320 осіб).

Міністр оборони Шрі-Ланки Руан Віжевард заявив, що атаки стали помстою ісламістів за напад ультраправого активіста на мечеті у новозеландському місті Крайстчерч, у результаті чого загинуло 50 мусульман.

При цьому шрі-ланкійські владці вважають, що безпосередньо реалізували вибухи учасники двох місцевих ісламістських угруповань.

Відзначимо, що сьогодні, 23 квітня, на Шрі-Ланці почалися масові поховання жертв терактів. Поліція встановила особу одного зі смертників, що влаштували теракти, – Інсан Сілаван, який був власником місцевої фабрики.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Україна, суспільство, шрі-ланка, Відео
В тему