10 Квітня 2019
Новини

Суд виніс вирок за еротичні фото на сайті Міністерства освіти

Суд виніс вирок за еротичні фото на сайті Міністерства освіти

Суд постановив знищити комп'ютер і оштрафував на 10 тис. гривень жителя Києва за систематичне розміщення еротичних фото дружини і нецензурних висловів на сайті Міністерства освіти і науки.

Про це йдеться в матеріалах суду, передають Українські Новини.

Зазначено, що підсудний Дмитро Ніколаєнко, діючи, з мотивів особистих неприязних відносин до своєї дружини, здійснив несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерної мережі.

Так, в липні 2017 обвинувачений, з метою приниження і публічного висвітлення особистого життя дружини, знаючи, що остання працювала в Міносвіти, спланував здійснити несанкціоноване втручання в комп'ютерну мережу міністерства, шляхом розміщення на головній сторінці сайту www.mon.gov.ua фотографії оголеної дружини і нецензурних висловів про останню.

Реалізуючи свій злочинний умисел вранці 11 липня 2017 року Ніколаєнко, використовуючи власний персональний комп'ютер, здійснив несанкціонований доступ до управління бази даних сайту Міносвіти, де отримав пароль адміністратора сайту.

Після чого від імені адміністратора сайту www.mon.gov.ua змінив головну сторінку на фотографії оголеної дружини і зробив нецензурні написи.

Дана інформація провисіла на сайті 40 хвилин, поки працівники міністерства вирішували, як припинити хакерское втручання.

У вересні 2017 року злочинець вирішив повторити своє лиходійство.

Вранці 15 вересня він, незаконно використовуючи отриманий пароль адміністратора сайту, змінив головну сторінку сайт Міносвіти на фотографію дружини і зробив лайливі написи адресовані їй.

Таким чином, Ніколаєнко здійснив несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерних мереж, що призвело до блокування інформації, тобто скоїв кримінальний злочин передбачений ч. 1 ст. 361 Кримінального коедкса.

Суд над зловмисником відбувся на початку квітня поточного року.

Злочинець повністю визнав свою провину.

У скоєному він щиро каявся, просив суворо не карати, зазначив, що діяв під впливом емоційного стану.

Суд вирішив покарати його штрафовом 10 200 гривень, а також постановив знищити системний блок і жорсткі диски його комп'ютера як речові докази.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, НП, суд, еротика, освіта, кримінал
В тему