12 Березня 2019
Новини

Милосердя людське: 6 тисяч осіб захотіли стати донорами для хворого на рак хлопчика

Милосердя людське: 6 тисяч осіб захотіли стати донорами для хворого на рак хлопчика
В англійському місті Вустер 6 тисяч жителів виявили бажання стати донорами стовбурових клітин для хворого на лейкемію п'ятирічного Оскара Сакселбі-Лі.
 
9 березня свої зразки здали понад тисяча потенційних донорів — дехто стояв у черзі під дощем, аби перевірити, чи підійдуть його клітини для Оскара, - пише «Громадське».

Оскару необхідна трансплантація стовбурових клітин упродовж 3 місяців після хіміотерапії, інакше, зазначає BBC, шанси на виживання стрімко зменшаться. Гострий лімфобластний лейкоз виявили в хлопчика напередодні Різдва.

Жоден з батьків не підійшов для донорства.

9 березня у Вустері понад тисяча людей здали свої зразки, минулих вихідних таких охочих було 5 тисяч. Під час останнього заходу потенційних донорів реєстрували у початковій школі Пітмастон — дехто стояв під дощем, аби перевірити, чи підійдуть його клітини хлопчику. Серед охочих був також член парламенту Робін Вокер.

«Це надзвичайно — бачити, як багато людей цим переймаються», — зазначила організаторка акції Луїза Вайт.

6 тисяч — це близько 10% жителів міста віком 16-55 років, які можуть бути донорами, і називає це «титанічними зусиллями».

Окрім депутата парламенту та великої кількості дорослих, здати свої зразки також хотіли діти молодші 16 років. А 14-15-річні школярі працювали на заході волонтерами.

Зразки усіх 6 тисяч охочих тестуватиме благодійна організація DKMS, яка бореться з раком крові. Найбільше шансів знайти донора серед людей віком 17-30 років.

«Оскар зараз в порядку, він тримається, проходить лікування, але йому потрібен цей донор — потрібен цей шанс на життя», — сказав друг родини Джо Мартир на акції 9 березня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, НП, рак, донори, лікування, англія
В тему