22 Лютого 2019
Новини

В українських школах вилучають «неїстівне» масло

В українських школах вилучають «неїстівне» масло

Вилучене під час обшуків в школах та дитсадках Миколаєва масло, за результати дослідження, не є вершковим маслом.

Речовина містить 99% немолочних жирів, - повідомляє ГУ Національної поліції України в Миколаївській області.

«Вилучені матеріали, важко назвати продуктами харчування. За результатами проведених досліджень, не є вершковим маслом. Масова частка молочних жирів у вказаній продукції складає менше одного відсотка. Тож скаржитися, що діти залишились без речовин на обід – сумнівна заява», - йдеться у повідомленні.

Таким чином відреагували на заяву керівництва Комунального виробничого підприємства з організації харчування в навчальних закладах Миколаївської міськради. Там стверджують, що годували дітей якісними продуктами, а зараз через поліцейські обшуки і вилучення, діти залишилися без цінного продукту харчування.

Продукти вилучили в рамках розслідування кримінальної справи за ч. 3 ст. 191 від 6 вересня 2018 про злочинну діяльність службових осіб Комунального виробничого підприємства по організації харчування в навчальних закладах.

Змовившись зі службовими особами ТОВ «Прод-Юг», ТОВ «Айскомпані» та ТОВ «Сонед», ті постачали до навчальних закладів Миколаєва неякісні харчові продукти, вартість якої значно нижча заявленої в актах виконаних робіт. Виробником та постачальником «вершкового масла» у ТОВ «Прод-Юг», і в ТОВ «Сонед» значиться ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза».

Зразки продукції направили для дослідження до «Київського регіонального державного науково-технічного центру стандартизації, метрології та специфікації». Там проби показали, що вершкове масло компанії ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза», не відповідають вимогам ДСТУ «Масло вершкове ТУ». Бо має в складі менше 1% молочних жирів.

Такі ж результати з лабораторії отримали з вилучених продуктів 21 лютого Державним підприємством «Херсонський виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації».

Правоохоронці нагадали, що в грудні 2017 року комунально-виробниче підприємство міськради з харчування навчальних закладів, перемогли в тендері на постачання харчів до навчальних закладів Миколаєва. У серпні 2018 року воно уклало договір з підприємством з Одеси «Прод-Юг». Ця організація постачала вершкове масло, сир твердий та кисломолочний.

В грудні 2018 року управлінням освіти в Миколаївській області знову провели конкурс. Перемогло знову це ж підприємство, яке того ж місяця уклало договір з іншим підприємством з Одеси – ТОВ «Сонед». Постачальники обох підприємств - «Сонед» і «Прод-Юг» знаходяться за однією юридичною адресою і мають фактично тих же керівників.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство
В тему

Останні матеріали