17 Лютого 2019
Новини

В Тернополі перелякали новиною про радіаційну небезпеку: чому виник цей фейк

В Тернополі перелякали новиною про радіаційну небезпеку: чому виник цей фейк

 На Тернопільщині  за незрозумілих причин спрацювала сигналізація  оповіщення про радіаційну небезпеку.

Хоча ця помилка не завадила кільком місцевим ЗМІ розповсюдити фейкову новину та навести паніку серед мешканців – пише 24 канал.

Так, тривожне повідомлення перервало ефір Українського радіо. У ньому йшлося про те, що підвищений рівень радіації на Тернопільщині начебто зумовлений її витоком на одній з АЕС.

Проте влада області запевняє: жодної небезпеки немає, а інформація не відповідає дійсності. Фейкове сповіщення спростували і в управлінні ДСНС, і в Тернопільській облдержадміністрації.

«Шановні мешканці Тернопільщини! У засобах масової інформації з'явилось повідомлення щодо радіаційної небезпеки. Ця інформація – фейк. Радіаційна ситуація в області в нормі. На АЕС Хмельницької та Рівненської областей без надзвичайних подій», – спростував поширене тернопільськими ЗМІ повідомлення глава ДСНС на Тернопільщині Віктор Маслей.

Надзвичайники додають, що походження фейку мають згодом з’ясувати й провести службове розслідування.

«Зазвичай, таке оповіщення проводить Управління з надзвичайних ситуацій облдержадміністрації. Чому і як з'явилося в ефірі це повідомлення, – з'ясують згодом. Наразі просимо жителів області заспокоїтись», – зазначила речниця Тернопільського ДСНС.

Спростували інформацію про радіаційну небезпеку і на радіо, де вперше з’явилось повідомлення.

«Українське радіо Тернопіль сьогодні не передавало ніякої інформації, яка стосується радіаційної небезпеки. Те, як такі повідомлення потрапили в ефір, наразі з'ясовують», – написала у соцмережі продюсер обласного радіо Ірина Моргун.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Курйози
В тему