21 Червня 2018
Новини

День літнього сонцестояння: сьогодні магія працює на благо людини. Ритуали

День літнього сонцестояння: сьогодні магія працює на благо людини. Ритуали

День літнього сонцестояння вважається одним із найбільш магічних. Тому прості ритуали, проведені сьогодні, 21 червня, можуть на краще змінити ваше життя.

Навіть прості ритуали можуть круто змінити ваше життя…

Сонцеворот в природі

Літо з цієї миті тільки починає набирати обертів, але Сонце вже повертається до осені.

Тривалість найдовшого дня становить 17 годин і 33 хвилини.

День сонцестояння ще називають сонцеворотом. Залежно від зсуву календаря, літнє сонцестояння відбувається 20 або 21 червня в Північній півкулі і 21 або 22 грудня в Південній півкулі (день зимового сонцестояння). У 2018 році в Україні воно саме сьогодні, 21 червня о 13.07 за київським часом.

Ніч перед днем літнього сонцестояння – це чарівний час, коли об’єднуються всі чотири стихії – Вогонь, Вода, Земля і Повітря.

Магічний день

У цей день будь-який смертний може стати трохи магом, просто загадавши бажання. А допоможе  у цьому Сонце, яке сьогодні має надзвичайну силу.

У деяких країнах, наприклад у Фінляндії і Швеції, день літнього сонцестояння навіть є вихідним днем і національним святом. C прийняттям християнства язичницьке свято Купала не зникло з слов'янської культури, а перетворився в день Іоанна Хрестителя, який за старим стилем припадав на 24 червня. Але після переходу на григоріанський календар, день Іоанна Хрестителя змістився на 7 липня. Сьогодні в Україні святкування Івана Купала не збігається з днем літнього сонцестояння.

Поради астрологів

Зіркові науковці радять у цей день загадати найзаповітніше бажання. Вони також вважають, що найдовший день в році по-різному впливає на знаки зодіаку. Так, особливо вдалим 21 червня обіцяє бути для представників вогняних знаків, яких оберігає Сонце. Це — Леви, Овни, Стрільці.

На думку фахівців, на сонцеворот дуже сильно реагує і природа. До цього дня, як правило, всі рослини намагаються досягти максимуму в зростанні, а після літнього сонцестояння вже користуються накопиченими силами.

Давні ритуали

На заміжжя

Щоб швидше вийти заміж, увечері 21 червня дівчина на самоті повинна зібрати 12 різних трав або квітів і покласти їх під подушку зі словами: «Аромати луків, аромати поля, віднесіть мене в сонне роздолля. Ляжу дівкою, прокинуся жінкою. Істинно». Після цього потрібно лягти спати. Вранці зібраний букет загорнути в папір і спалити в багатті. До речі, здатність привертати кохання у цей день мають квіти календули, лаванди, розмарину, соняшнику, папороть, вербена, дуб, горобина та інші.

На зміни в житті

Щоб змінити своє життя, ніч потрібно провести біля джерела або колодязя, кожну годину випиваючи з нього по склянці воду зі словами: «Як вода біжить – змінюється, так і життя моє зміниться». Ритуал радять виконувати з заходу до сходу сонця.

На виконання бажання

У день літнього сонцестояння роблять традиційний талісман – відьмина драбина. Вам знадобиться довга стрічка жовтого або золотого кольору, 9 невеликих намистин будь-якого кольору. Схема виготовлення талісмана дуже проста: вузол-намистинка-вузол, вільний шматок стрічки, вузол-намистинка-вузол і так далі. Нанизуючи кожну намистину, можна загадувати бажання – різні або ж повторювати одне й те саме. Коли всі 9 намистин нанизані на стрічку, слід зав’язати ще два вузла – на початку і в кінці драбинки. Відьмину драбину вішають над входом у житло і знімають тільки рівно через рік і спалюють в багатті.

Народні прикмети

У цей день дізнавалися, яким буде урожай і погода влітку.

Якщо гроза 21 червня - буде поганий збір сіна.

Якщо роса з ранку - буде хороший урожай.

Якщо в цей день буде грім гриміти, то чекайте затяжної негоди.

Дощ в літнє сонцестояння – неврожай і бідний рік.

Вранці багато роси – до багатого врожаю.

Вода, яку набрали вранці 21 червня, вважається цілющою.

Багато зірок на небі 21 червня – до хорошого урожаю грибів.

Якщо зустріти світанок в цей день, весь рік будете здоровим і щасливим.

На день сонцестояння необхідно покласти біля порогу будинку кропиву, тоді всі напасті обійдуть ваш дім стороною.

На день сонцестояння потрібно зібрати лікарські трави, зробити з них букет і повісити на видному місці будинку. Так будинок минуть всі біди і хвороби.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, сонцестояння, гороскоп
В тему